Sider

onsdag 24. august 2011

Strawberry Fields

Her er min første store quilt som jeg har ferdigstilt  helt på egen hånd. :o) Jeg har hatt en sperre på quilting av store tepper, men dette gikk jo helt fint, så nå er sperra frakoplet. Det skal jo sies at quiltinga er gjort enkelt, jeg har bare sydd i alle grøfter. Uansett, jeg blei godt fornøyd med resultatet.

Teppet måler ca. 120 x 200 cm og er sydd av 6 charm packs i serien Strawberry Fields.

IMG_2408

IMG_2398

Jeg har brukt bomullsvatt, en type som jeg kjøpte på Lappemakeriet for noen år tilbake. Teppet fikk en “skrukke-effekt” etter vask, noe jeg visste kom til å skje siden jeg i min uvitenhet  brukte denne vatten i en løper en gang. Det ble ikke bra, men i teppet så fungerer det godt, synes jeg.

Valg av vatt er ikke enkelt, men jeg tenker at til quilter som skal brukes til f.eks pledd, så velger man bomullsvatt. Skal quilten henge på veggen eller ligge på et bord, så velger man en syntetisk vatt. Hva mener og gjør dere quiltedamer?

IMG_2404

Til bakstykket har jeg valgt å sy sammen tre forskjellige stoffer fra samme serie.

IMG_2406IMG_2407

Siv

13 kommentarer:

 1. Nei sjå der ja Siv...ønsker meg fremdeles sengeteppe, hint hint HINT :)))) i limegrønt,grønt,turkis og knallblått...du vet..Kansje likegodt fore e.l. et av stofftrykka mine? Så kan du jukse med litt søm på kryss og tvers?? Flott rose i headingen din, regner med det er Sekel, som du snakka om?
  Tone

  SvarSlett
 2. Så fine farger og stoffer du har valgt. Teppet vart kjempe fint. Jeg bruker også bomullsvatt eller ullvatt på slumretepper. Synes også at det er litt vanskelg å velge type vatt, det er jo så mangen på markedet. Gratulerer med ferdig teppe!

  SvarSlett
 3. Det ble veldig fint teppe! Jeg har (hatt) sperre for de små tingene, jeg da. Montering av portemoneer, vesker, toalettmapper. Spesielt mønster på spesielle ting. Jeg har jobbet meg igjennom noen smmåsaker og det hjelper! Jeg kjenner at sperrene blir mindre etterhvert!

  SvarSlett
 4. Kjempefint teppe, du er flink. Eg har lenge hatt lyst å lage eit stort quilta teppe, men tørr ikkje sette igang.

  SvarSlett
 5. Kjempeflott teppe og helt i mine farger. Jeg synes fremdeles det er vanskelig å quilte så store tepper. Har et liggende som jeg ikke kommer i gang med, og det er lenge siden toppen ble ferdig.

  SvarSlett
 6. Nyderlig quilt i en kjempefin serie!!
  Ja jeg er enig med deg at bomullsvatt er best i tepper som skal brukes som sofatepper og sengetepper. Jeg synes de blir helt herlige når de får den skrukke effekten som du nevner ;-))
  Så nå er du klar for å quilte et nytt stort teppe, lykke til !

  SvarSlett
 7. Kjempeflott teppe i fine farger!

  SvarSlett
 8. Jeg er imponert - både over selve teppet med nydelige stoffer og pent arbeid. Dernest over at noen orker å gå på et sånt stort prosjekt.. Gratulerer med nytt teppe som kommer til å vare år etter år etter år... Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 9. Så vacker lapptäcke i underbara färger!
  Det har varit mycket jobb med som är så stort.
  Kram!

  SvarSlett
 10. hej Siv, din quilt er meget, meget smuk!!! Flot mønster og dejlige stoffer/farver!
  Jeg er absolut enig med dig, bomuldsvat til brugsquilts er det bedste.
  kh
  Bente

  SvarSlett
 11. Jeg er imponert, så fint teppe. Ikke glad i å maskinquilte tepper jeg heller.

  SvarSlett
 12. Hei.Det var kjempe fint nydelig farger.Tungt å holde på med å sy når det er så stort synes jeg.Men har laget en del store sengtepper osv.Kjempe fint ble det.Ønsker deg en riktig fin helg videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 13. I wish I could speak norwegian so I could read your blog thoroughly... You make beautiful things Siv, I am enchanted. So many details and the enforcement... Very nice! I Love the Strawberry fabric. It looks nice and calm. It will be a great decoration in a room.

  SvarSlett